Webbplatsens överlägg

Mona Harrysdotter Olander

Vävar från vatten och hav

”Att skapa en bildväv är en känsloupplevelse. För mig handlar det om en närhet till ljuset, som alltid finns och ger liv och inspiration. Jag har naturen som utgångspunkt, som fragment eller helhet.
Jag väljer naturmaterial som ull, lin, bomull och mullbärshaspelsilke för att få fram spänning och rörelse. De speciella effekter i färg, lyster och struktur som jag eftersträvar skall vara bestående som själva livstråden i mina bildvävar. Att skapa en bildväv handlar om liv och inspiration. En närhet till ljuset och naturen som fragment och helhet.” Mona Harrysdotter Olander

Mona är född 1938 på en småländsk bondgård som gränsar till Kalmarsund. Hon bor sedan 1968 i Åkersberga. Hon är medlem i KRO, BUS och Österåkers konstnärer KRO/KIF.
Representerad
Österåker-Östra Ryds församling, Norbergs kommun, Stockholms läns landsting, Lasarettet Kalmar, Statsjänstemännens Hus Stockholm, Föreningsbanken Stockholm, Nordea Åkersberga, Enea Data, ABB, Ericsson, IMRS Nordic, ABV Rock Group, Siab, Konstföreningar och privatpersoner.