Webbplatsens överlägg

För utställare

Välkommen till Länsmansgården i Österåker – vi ser fram emot din utställning!

Skisser över lokalerna:

Konstföreningen utser en kontaktperson som du kommer att ha kontakt med inför och under din utställning. Du får namn och telefonnummer så att du också vet vem du ska vända dig till med frågor rörande själva utställningen, och som tar emot den information vi behöver, samt hjälper till vid uppsättningen och nedtagningen av din utställning. Du är alltid välkommen att kontakta denna person. (Har du inte fått en kontaktperson kontakta Torill Findeisen,  070-7335701, torill.findeisen@projektstrategerna.se.)

Information om dig, ditt arbete och din utställning

Vi behöver information från dig för att kunna marknadsföra dig såväl i annonsering och på vår hemsida. Det vi önskar att du skickar digitalt är:

  • En bild på dig själv med hög upplösning. (Valfritt)
  • Bild/bilder av dina konstverk, gärna högupplöst foto (jpeg).
  • Kort CV (födelseort/år, plats/år för utbildning, tidigare erfarenhet)
  • Några tankar kring ditt skapande
  • Titel på utställningen

Konstföreningen gör separata utställningsprogram för vår, sommar och höst, där vi presenterar säsongens utställningar och konstnärer med bilder och lite text. Vi trycker ett vårprogram, sommarprogram och höstprogram i god tid innan säsongen startar, och därför behöver vi dina uppgifter och bilder ca 2 månader innan utställningssäsongen. Allt material skickar du till din kontaktperson.

Själva utställningen

Hängning av utställning sker vanligtvis torsdagen veckan före vernissage med start kl 10.    Du kommer att kontaktas av din kontaktperson minst 2 veckor innan utställningen för att bekräfta datum och tid för hängning.  

Utställningsstöd/Kontrakt med Österåkers Konstförening

Iréne Hedenstedt kontaktar dig angående avtal med Österåkers Konstförening och ev. utställningsersättning. OBS! Utställningsavtalet skall vara registrerat hos Sveriges Konstföreningar senast 1 månad innan utställningen.

Betalning för sålda verk

Information skickas om sålda verk till vår ekonomiansvarig som sköter utbetalningar till utställaren.