Webbplatsens överlägg

Att ställa ut på Länsmansgården

Vill du ställa ut på Länsmansgården?

Är du aktiv konstnär och är intresserad av att ställa ut på Länsmansgården, så skickar du ett mejl till Tomas Lidman tomas.lidman@gmail.com och berättar vem du är och vad du gör. Bifoga bilder och gärna adressen till din hemsida eller annan information där vi kan se vad du gör.

Info till dig som ska ställa ut på Länsmansgården.

Konstföreningen utser en kontaktperson som du kommer att ha kontakt med inför och under din utställning. Du får namn och telefonnummer så att du vet vem du ska vända dig till med frågor rörande själva utställningen. Din kontaktperson tar emot den information vi behöver, samt hjälper till vid uppsättningen och nedtagningen av din utställning. Du är alltid välkommen att kontakta denna person. 

Vi behöver information från dig för annonsering och marknadsföring.                                  Det vi önskar att du skickar digitalt är:

  • En bild på dig själv med hög upplösning. (Valfritt)
  • Bild/bilder av dina konstverk, högupplöst foto (jpeg).
  • Kort CV (födelseort/år, plats/år för utbildning, tidigare erfarenhet)
  • Några tankar kring ditt skapande
  • Titel på utställningen

Konstföreningen gör utställningsprogram för vår, sommar och höst, där vi presenterar säsongens utställningar och konstnärer med bilder och lite text. Programmen trycks i god tid innan säsongen startar, och därför behöver vi dina uppgifter och bilder ca 2 månader innan utställningssäsongen. Allt material skickar du till din kontaktperson.

Utställningen

Hängning av utställning sker vanligtvis torsdagen veckan före vernissage med start kl 10.   Du kommer att kontaktas av din kontaktperson minst 2 veckor innan utställningen för att bekräfta datum och tid för hängning.  

Utställningsbidrag och avtal med Österåkers Konstförening

Iréne Hedenstedt skickar ett utställningsavtal med Österåkers Konstförening och även ansökan om ev. utställningsbidrag från Sveriges Konstföreningar. OBS! Ansökan om utställningsbidrag ska vara registrerat hos Sveriges Konstföreningar senast 1 månad innan utställningen.

Betalning för sålda verk

Information om sålda verk skickas till vår ekonomiansvarig som sköter utbetalningar till konstnären.

Skisser över lokalerna

Bilder: Länsmanshuset bottenvåning

Bilder: Konsthallen