Sherryns tillverkning, historia, kultur samt provsmakning tillsammans med mat
OBS! Endast för medlemmar
Lennart Högman och Anders Pettersson berättar om sherryns tillverkning, historia och kultur samtidigt som vi provsmakar några sherrysorter tillsammans med mat. Drycken sherry har ju en lång historia med utgångspunkt i Europa. Den finns också beskriven både i litteratur och musik sedan Shakespears tid.
Den här genomgången och provsmakningen har som utgångspunkt den torra sherryn, som lämpar sig väl till mat av alla slag. Den är inte så vanlig i Sverige som i Sydeuropa.
Onsdagen den 8 maj kl. 17.30 – 20.00 på Länsmansgårdens kafé.
Självkostnadspris 350 kr per person. I priset ingår en liten förrätt och varmrätt, kaffe med kaka och provning av tre sherrysorter (två torra och en söt).
Anmälan senast den 1 maj på okflansmansgarden@gmail.com
Betalning kan ske på Swish till Österåkers konstförening 123 047 09 71
Begränsat antal platser till 20 personer
För mer info kontakta Anders Pettersson apvardag@gmail.com