Webbplatsens överlägg

100 bilder – en fototävling för alla

För dig som drömt om att ställa ut dina fotografier på ett galleri:
ta chansen att få vara en del av Länsmansgårdens fotoutställning den 12 januari till 10 februari 2019. 

Årets tema är STYRKA uppdelat i tre olika kategorier: MÄNNISKOR – NATUR – TING

SÅ HÄR GÅR DET TILL

Tisdag 30 oktober är sista dag för att maila in dina bilder till:
100bilder@jennythornberg.se
Bildfilerna (färg eller svartvitt) skall skickas som JPEG och vara beskurna 30×40 cm och i en upplösning av 300 dpi för att klara en fotoutskrift. Varje fil ska innehålla titel och fotografens namn. Max tre bilder per fotograf. Bilderna får ej vara fotomontage. Det första urvalet görs av fotograf Jenny Thörnberg och Agneta Johansson på lokaltidningen Kanalen. Foton med lokal anknytning prioriteras. Efter den 1 januari meddelas vilka bilder och fotografer som bilivit utvalda till fotoutställningen.

Deltagaravgift
Blir man utvald kommer bilden att printas i 30×40 cm och monteras på en kapaskiva för att sen hängas upp i utställningshallen. Kostnaden för utvald bild är 250 kr/st, det vill säga printkostnaden av bilden. Sedan kan du välja att själv behålla bilder eller sälja den till valfritt pris under tiden utställningen pågår.

TVÅ VINNARE UTSES

En bild väljs av en jury och en väljs av utställningensbesökarna. I samband med vernissagen kommer juryns vinnare att utses. Allmänheten röstar under perioden som bilderna hänger i utställningshallen och i slutet utses publikens vinnare.

De bästa bilderna publiceras i lokaltidningen
De bilder som har fått flest röster av juryn och av besökarna kommer att få sina bilder publicerade i lokaltidningen Kanalen, samt erhålla presentkort på fotoutskrifter.