Site Overlay

14 mars – 12 april 2015

Gunilla “Nillan” Holmgren, vävar, måleri

“Gobelängerna är rumsliga komposioner av ljus och mörker. De innehåller flera hundra nyanser garn,"Våris" av Gunilla Holmgren. som jag färgar i ull och lin. Varje bild tar 4-7 månader att väva. ‘Slow Art’.

Temperamålningarna är ljusskildringar av landskap som först blir till i betraktarens öga.”

 

Gunilla “Nillan” Holmgren utbildades vid Konstfackskolan TEXTIL 1972-77, Stadsmissionens vävskolan i Stockholm 1972, Handarbetets Vänner i Stockholm 1973, Gerlesborgsskolan i Stockholm 1971-72, Gerlesborgsskolan i Bohuslän och Nyckelviksskolan Lidingö 1970-71.

Hon är representerad i Statens Konstråd, banker, kommuner, landsting, privata företag och konstföreningar och har offentliga utsmyckningar i Vigselrummet  i det nya Kommunalhuset i Åkersberga, Runö Kursgård Åkersberga, Åkersberga nya teater, SL, Skulptur Åkersberga tåg o buss station, Kulturskeppet Åkersberga, Dalarnas läns landsting, Kopparbergs läns landsting, Ericsson Nacka strand och Kevinge servicehus i Danderyd. Hon har haft utställningar i Norden och i övriga Europa.

Övrigt
• Verksam i Österåkers kommun som rådgivare för den offentliga konsten.
• Designat en flossamatta Märta Måås Fjetterström Båstad
• Arbetade under 17 år med textiltryck, batik, måleri mm vid LVM-hemmet Rebecka på Ekerö, för kvinnliga narkomaner.
• Målat bilder på väggar tillsammans med intagna och andra konstnärer vid Österåkersanstalten under 1970-talet. Även 8 veckors sommarkurs i måleri fyra år.
• Var med och arbetade fram Kulturskolan i Solna -77-85. två dagar i veckan, textiltryck på daghem, fritidshem och skolor. Även en del måleri på väggar och undervisning till lärare.
• Har startat konstskolor i Danderyd och Åkersberga samt verkat som lärare.

www.nillan.se/