Webbplatsens överlägg

22 november – 7 december

Lars-Erik Holm

 Måleri, emalj och grafik

Lars Erik Holm utbildade sig på Konstfackskolan Måleri mellan 1975 och 1980. Han har varit verksam som konstnär sedan 1980-talet och arbetar i grafik, måleri (främst akryl), emalj och kakel. De offentliga uppdrag han har utfört är i huvudsak i emalj, men även kakel och betong förekommer.

 

Utställningen: DEN GÖMDA STADEN 2

”Det finns en stad som alltid gömmer sig. Även om vi går på dess gator varje dag. Tiden är viktig! Kanske det enda viktiga!

 Jag är fast i tanken att mina bilder kommer från en plats och måleriet blir ett sätt att resa till den platsen. I målningarna lagras tiden i form av screentryckta historiska artefakter, skulpturer m.m. Bilderna blir som arkeologiska utgrävningar där tiden skiktar sig som sidorna i en bok.”

 www.larserikholm.se

 

Anette Berglund

 Keramik och grafik

Anette har ställt ut över hela Sverige och även i New York och Nuuk på Grönland.

”Jag arbetar som keramiker och bildkonstnär.

Min produktion består av bruksföremål, väggreliefer och skulptur i stengodslera. Jag målar bilder i olja och akryl och använder mig också av olika grafiska tekniker. Jag ägnar mycket av min tid åt att arbeta med raku, en gammal japansk keramisk teknik. Raku-bränningen är en mycket spännande process där slutresultatet inte helt kan styras. Varje föremål blir unikt och det tilltalar mig eftersom det unika är något jag eftersträvar i mitt arbete.”

www.anetteberglund.com