Webbplatsens överlägg

5-27 april 2014

 

Barbro Hedström, skulptur

SjalvportratBarbro Hedström utbildade sig 1971-74 på vernissagekortCamden Art Center, Camberwell School of Art och Chelsea School of Art (Skulptur). 1974-78 fortsatte hon vid Konstfack och Prags Konsthögskola Umprum (skulptur). 2006-7 studerade hon vid Stockholms Kungliga Konsthögskola (skulptur/monumental/ glas).

Förutom utställningar i Sverige har hon varit inbjudan till skulptursymposier i bl.a. Japan, Italien, Frankrike och Estland, och även varit inbjuden gästprofessor i Kina och Tyskland. Just nu arbetar hon på ett uppdrag för Sundbybergs Begravningsplats 2014.

Barbro är representerad på Statens Konstråd, Holländska Ambassaden, Värmlands och Gotlands Landsting, Härnösands, Arvika, Skellefteå, och Sundbybergs Kommuner.

www.barbrohedstrom.com

Magnus Bard, teckning

magnus_bardsvv-300dpiMagnus Bard utbildades 1977-80 på Anders Magnus BaardBeckmans skola.

Sedan 1998 är han anställd på halvtid som ledartecknare på Dagens Nyheter. Övrig tid arbetar han med att illustrera för böcker och tidskrifter.

Utställningen: AVIGAN UT

Ett lapptäcke av teckningar om vår tid; med lösa trådar, synade sömmar och broderat i tusch.

 

Sofia Bergfeldt, fotografi och måleri (övervåningen i stora huset)

Sofia BergfeldtSofia Bergfeldt har utbildats i design med Sjalvportratt IIinriktning glas på Linnéuniversitetet, färg, form och hantverk på Nyckelviksskolan och industridesign på Konstfacks kandidatprogram. Hon har precis avslutat en utbytestermin på Parsons The New School for Design i New York där hon har läst allt från konst till skodesign.

”När jag arbetar utgår jag från att vilja förmedla en känsla eller en sinnesstämning. Oftast är det något jag inte finner ord för. Mycket av min inspiration får jag genom att experimentera med material. På så sätt hittar jag lösningar och idéer som jag inte skulle kunna tänkt mig fram till. Jag har en blandad bakgrund inom konst och design och tycker det är intressant när de både närmar sig varandra.”