Webbplatsens överlägg

Hjärtvarmare med Maria Gustafsson

 

 

 

 

Fredagen 6 augusti, 13.00-16.00 

Länsmansgården är Coronaanpassad. Max antal deltagare i Marias workshop är 8, vilket ger utrymme för att hålla avstånd

Pris: 375 SEK

Sticka ett prov på en hjärtvarmare och lär dig alla moment som krävs för att sticka den stora, värmande hjärtvarmaren.

Om Maria
Jag heter Maria och handarbetar nästan jämnt. Oftast stickar jag, men jag tycker även om att virka, brodera, sy, kroka, nålbinda, måla garn och att spinna. Jag har även knypplat och vävt men det var ett tag sedan. Jag älskar garn, främst naturmaterial och ullen är min favorit. Ett lokalproducerat rustikt, lite rivigt och lanolinfett ullgarn kan ge mig glädjerysningar. 
Jag älskar att prata stickning och att hålla garnrelaterade kurser och privatlektioner. Tycker att det är fantastiskt att få förmedla vidare de kunskaper jag har och se andra växa i sitt hantverkande. 
Mer om Maria kan du läsa på Maria | Marias garn

Om kursen
Med inspiration från den gamla hjärtvärmare som upphittats i samlingarna på Färghandlare Nordströms museum i Norrtälje stickar vi en minihjärtvärmare för att gå igenom de moment man behöver kunna för att sticka en egen. Vi att prova en stretchig uppläggning, patentstickning (brioche), förkortade varv, minskningar i patentstickning, en stretchig avmaskning samt lite enkel spetsstickning efter diagram till kanten.

För att få utbyte av kursen bör du behärska räta och aviga maskor.

Att ta med
Ta med stickor, virknål och 2-trådigt ullgarn. Till den fullstora hjärtvärmaren Torsten (Hjärtvärmaren Torsten | Marias garn) har jag använt Rauma finull, till det passar sticka 3,5 mm (beroende på handlag), gärna rundsticka, virknål av samma grovlek som stickan eller lite grövre (ta även gärna med ett par extrastickor till kanten). Anteckningsmaterial, nål och sax brukar vara bra att ha med. 

 Anmälan
Anmälan sker via mail till Christine Frostell på mailadress OAKFCF@telia.com. Ange fullständigt namn samt telefonnummer och namn på kurs. Sista anmälningsdag 12 juli 2021.

Kursavgiften
Betalning sker till plusgirokonto 65 09 78-0 Österåkers Konstförening. Betalningen skall vara oss tillhanda 12 juli 2021. OBS! Märk betalningen med ditt namn och Hjärtvärmare.

Avanmälan
Anmälan är bindande. Om kursen ställas in pga rådande pandemi eller omständigheter utanför vår kontroll meddelas samtliga deltagare och kursavgiften återbetalas i sin helhet.

Vid sjukdom återbetalas 50% av kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg.