Webbplatsens överlägg

1-16 november 2014 – Linda Karlsson

Linda Karlsson          

 Keramisk installation 

 

Linda-Karlsson-Jag arbetar ofta parallellt med bruksföremål och skulpturer eftersom det ena ger det andra näring och min uppfinningsrikedom flödar. Sedan 2005 har jag arbetat med ett projekt som jag kallar “endless conversation” vilket även 2007 blev titeln på mitt magisterarbete. “Endless conversation” förvandlas till nya berättelser beroende på tid, plats och sinnesstämning. I “endless conversation” använder jag mig av samma skulpturer och lägger till, tar bort och bygger om tills det att känslan blir rätt. Det blir en ström av associationer och förhållanden mellan skulpturerna som tillsammans bildar helheten.

– Jag brukar jämföra mitt arbetssätt med hur barn leker med Lego, ena dagen kan samma bitar bli en borg och andra dagen något helt annat. Kombinationen av stora och små föremål i mina installationer ger betraktaren mer att upptäcka. Mina senaste separatutställningar har varit underkategorier till “endless conversation” och mestadels bestått av helt nya skulpturer eller ombyggda gamla.

– Mina bruksföremål är till stor del gjutna i porslin och jag använder mig ofta av plastfigurer som jag gjuter av och ger en ny funktion. Resultatet blir föremål med humor för en gladare vardag. Till exempel ströare av avgjutna leksaksdjur som har korken i baken och ströhålen i ögonen.

www.lindakarlsson.se

lindak.keramik@gmail.com

IMG_1604_650