Webbplatsens överlägg

Spinn på spinnrock med Stefan Moberg

 

 

 

 

 

 

1 augusti, 10.00-16.-00 (1 tim lunch, 5 lektionstimmar)

Pris inkl fika och vegetarisk lunch: 1.800 SEK

Länsmansgården är Coronaanpassad. Max antal deltagare i Stefans workshop är 8, vilket ger utrymme för att hålla avstånd.

Om Stefan Moberg 
Stefan är handspinnare och vävare, med ett stort intresse för textilhistoria. Som spinnare har han vunnit priser i bl.a. SM i spinning och finns som designer och skribent publicerad både i Sverige och internationellt.

Om kursen
Genom att lära sig att spinna sitt eget garn utvecklar man sitt förstående för hur en tråd fungerar och vad den kan och inte kan göra. Under den här kursen, som du inte behöver några förkunskaper för att kunna delta i, så kommer vi att gå igenom spinnrockens olika funktioner, hur olika typer av ull beter sig, hur man kardar ullen och hur man spinner den. Du kommer få lära dig om hur man med ganska enkla medel kan förändra garnets karaktär och hur det sen påverkar din stickade eller vävda textil. Det kommer att finnas ett begränsat antal spinnrockar till låns för nybörjare som vill prova på.

Material att spinna finns på plats och ingår i kursen. Om du har tillgång till egen ull så ta gärna med den, så kan vi prata om just din ull och hur du bäst kan använda den.

Du behöver ha med dig: spinnrock och kardor.

 Lunch
I kursavgiften ingår en lättare vegetarisk lunch. Eventuella allergier eller intoleranser anges i anmälan.

Anmälan
Anmälan sker via mail till Christine Frostell på mailadress: OAKFCF@telia.com. Ange fullständigt namn samt telefonnummer och namn på kurs. Sista anmälningsdag 12 juli 2021.

Kursavgiften
Betalning sker till plusgirokonto 65 09 78-0 Österåkers Konstförening. Betalningen skall vara oss tillhanda 12 juli 2021OBS! Märk betalningen med ditt namn och Spinn på spinnrock.

 Avanmälan
Anmälan är bindande. Om kursen ställas in pga rådande pandemi eller omständigheter utanför vår kontroll meddelas samtliga deltagare och kursavgiften återbetalas i sin helhet.

Vid sjukdom återbetalas 50% av kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg.