Webbplatsens överlägg

3-18 maj 2014

Lena Fredholm, keramikIMG_1426

Lena Fredholm utbildades vid Kyrkeruds folkhögskola och fortsatt sedan till Glasskolan i Orrefors. Efter tiden på Orrefors gick hon drejarutbildning på Rönnowska i Helsingborg och på Konstfackskolan Glas & keramik.

”Skapandet ger mig Glädje och energi!!!!
Jag gillar att dreja enkel odekorerad brukskeramik där ränderna efter fingrarna får vara den enda dekorationen. Svart, vitt, blått och grönt. Att bruka i vardagen. Jag älskar åxå att göra mer unika saker med mycket dekor. Screentrycker med keramisk färg på silkespapper, som jag sen överför till den läderhårda ytan på fat och t.ex. burkar med lock.

Idéerna kommer när man ger sig in i processen. Då ser man mönster överallt.

Ett underbart flow.

Likaså vid stickmaskinen är det mönster som roar mig mest, i tunt ullgarn. Ibland kombinerar jag med tyger och band. Inspirationen hittar jag förstås i Dalarnas folkdräkts tradition, där jag även är uppväxt. I perioder arbetar jag med återbruk i diverse material, mest textil och har utställningar tillsammans med SKROTGRUPPEN.”

Bla torrt fat Fat april 09 013+1+1  IMG_2378 Svart-tekanna-mini

 

Lena är representerad på Statens konstråd, kommuner och landsting.   www.lenafredholm.se/

 

Björn Adegren, måleri

Björn Adegren studerade vid Konstakademien mellan 1956 och 1961 och sedan på Académie Libre i Stockholm. Mellan 1970 och 1990 arbetade han som lärare i måleri på Nyckelviksskolan.

Björn arbetar med expressivt måleri i klara färger, ofta vardagsmotiv. Han målar i olja och

Björn Adegren, måleri

tusch och skildrar staden och möten mellan människor. Hans stora tuschmålningar har skissartad karaktär.

Han har tidigare ställt ut i Stockholm, Norrtälje och Skövde.

Björn är representerad på Moderna Muséet och Nationalmuseum i Stockholm samt i Stockholms Stad. Han erhöll Stockholms Stads kulturstipendium 1967.Offentligt uppdrag: Aluminiumreliefer till 3 ljusgårdar på Huddinge Sjukhus.

http://www.enkopingskonstforening.com/konsthallen/konsthallen.htm

Tia Johansson, akvarell

Tia Johansson

Tia Johansson utbildades 1979-85 vid Konstfack, Keramik- och Glaslinjen. 1982-83 arbetade hon hos skulptörerna David Middlebrook, James Leedy och A. Gill i USA. 1986 fick hon ett stipendium

från The British Council för studier i England.

“Jag visar på Länsmansgården akvareller att försvinna in i och ordkonstkort att le eller förundras åt. Målningarna innehåller mörker och ljus och föreställer det du vill att de ska föreställa.”

Offentliga uppdrag: Entrén på Näsby parks vårdcentral, Högbergsskolans matsal, Ludvika, Skatteverket, Stockholm, Grindstuskolans skolgård, Huddinge, Fagersjöskolans skolgård, Farsta, (med D. Hviid), Lännerstaskolas skolgård, Nacka, Farsta torg: ”Fjärilar” och ”Iskokong” (med D. Hviid), Farsta torg ”Ur isen i vinden” (med D. Hviid), Björkhagens skola, Stockholm ”Björkar i samklang”, Sollentuna rehabiliteringscenter.

Tia är representerad på Statens Konstråd, Stockholms Läns Landsting, Skatteverket, Värmlands Läns Landsting, Ludvika Kommun, Avesta Kommun, Hembygdsgårdarnas Riksförbund, Bromma församling

http://www.tiajohansson.com/

Tia-J.--Titta-med-hjartat Tia, Akvarell Tia J.akvarell 13x17cm Att göra - leva