Webbplatsens överlägg

Anna Höglund: ”Mannen och naturen”

Utställning 12 okt – 3 nov, lör + sön kl 12-16

  • – Mannen och Naturen är en serie bilder jag gjort mellan 2016 och 2019. Återvinning har alltid varit något jag ägnat mig åt. Och att försöka laga allt som gått sönder.

Som ung  brukade jag leta material att måla på i grovsoprummet.  Min  mormor lärde mig tidigt att stoppa strumpor och trasiga koftärmar. Jag älskade det. Det ligger en blandning av desperation och tröst i driften att återupprätta livet i de bortkastade sakerna. Det handlar om att ändra något som varit förkastat, misslyckat eller ofullständigt och trasigt.

Jag har samlat bortslängda trasiga, bortglömda  eller bortskänkta målningar och oljetryck som på ett eller annat sätt saknar något. Men som samtidigt har något som är värt att ta fram. Oftast ett stycke natur avbildat med stor känsla. Jag har lagat och målat vidare på dem. Tekniken är mycket blandad. Collage och äggtempera, akryl och olja. Temat är det ambivalenta och komplexa förhållandet till naturen. Längtan, kärlek, beroende, alienation, rädsla och förstörelse. Allt samtidigt,  såsom tiden kan uppfattas.

Anna Höglund