Webbplatsens överlägg

LJUS – Oriongruppen, Södertälje Konstnärskrets

LJUS, olika tekniker

Södertälje konstnärskrets startade 1956 och har runt 80 medlemmar. Föreningen verkar för gemenskap och för en aktiv utåtriktad verksamhet och har en betydelsefull och aktiv roll i Södertäljes kulturliv.

Kretsen har sitt säte i Gamla flickskolan som ligger på Orionkullen i Södertälje. Därav av namnet, Oriongruppen, till den föränderliga konstellationen av konstnärer som tillsammans  beger sig ut till andra gallerier och föreningar för utställning. Oriongruppens formation som kommer till Österåker konstförening består av 11 konstnärer som arbetat på temat LJUS. Varje konstnär fördjupar sig i temat ur olika perspektiv och i olika material. Temat är tänkt att öppna upp för både lek och reflektion och där både materia och konstnärligt skapande får sitt uttryck.

 

 

 

 


Amanda Cardell                   
AnnSofi Pettersson

 

 

 

 

 

Eva-Mia Sjölin                       Eva Lundbäck

 

Ingemar Nyström

 

 

 

 

 

 

 

 

Jim Axén                                 Kersti Rågfelt                                                

 

 

 

 

 

Malin Desme Khimache        Marion Forssell 

 

 

 

 

 

Maud Probst           Olof Näslund
Rönnborn

 

Föreningen driver Galleri Kretsen och en kollektiv grafikverkstad i Gamla Flickskolan med bistånd av kommunen. Galleriet har ett varierande utbud av utställningar, med grafik, måleri, skulptur och installationer av konstnärer från hela Sverige, men även internationella utställare förekommer.

Föreningen verkar tillsammans med stiftelsen Saltskog Gård, Södertälje Konstförening, SKAIS, Kulturhistoriska föreningen med flera i Kulturforum i olika samarbetsprojekt och för att gemensamt bevaka och agera på kulturarenan.

Ansökan om medlemskap sker skriftligt och med arbetsprover till föreningen. Sökande skall ha en konstnärlig utbildning eller motsvarande, en aktiv konstnärlig verksamhet och en stark anknytning till Södertälje.