Webbplatsens överlägg

1 – 22 april 2018: Sigrid Ingela Blom, objekt i metall och bildkonst

Om den Lilla Båten på det Stora Havet.
Om Haveri, Skeppsbrott och Uppbrott.
Om Längtan till en Lugn Hamn.

OM
Sigrid Ingela Blom är utbildad verksam silversmed och bildkonstnär. Hon har genomfört flera separatutställningar och medverkat i grupp-, medlems- och
jurybedömda utställningar.

Hon arbetar enligt gammal tradition för hand i verkstad/ateljé och gör gärna småskaliga smyckekollektioner med variation men allra helst unikat.

Blom tar löpande emot specialbeställningar, utför lagningar, reparationer och omarbetningar i silver och guld. Hon är ansluten till gallerier i Stockholm och Uppsala, samt har återförsäljare runtom i landet.

Sigrid Ingela Blom har musikalisk bakgrund och sammanför därför gärna metall, bild och musik i olika sammanhang, projekt och utställningar. Bl.a. har hon samarbetat med en rad svenska musiker och tillägnat dem unika objekt/smycken i ädelmetall med inspiration av deras personliga, musikaliska uttryck.

På uppdrag har Sigrid Ingela Blom tillverkat utsmyckningar till silvertrumpeter; små förgyllda kungakronor, smidda spiralvridna bossar och graverade trumpetrör. Silvertrumpeterna används idag vid konsertsammanhang av Kungliga Hovkapellet i Stockholm. Trumpetoriginal hänger i Livrustkammaren, Stockholms Slott, och användes i mitten av 1700-talet vid kunglig kröningsprocession.

Kontakt / Information:
Sigrid Ingela Bom
Silversmed/Bildkonstnär
www.blomjewellery.com
sigridingelablom@yahoo.se
070-458 44 44