Webbplatsens överlägg

13 jan – 4 feb 2018: Lars Trangius, foto

Fotografi av Lars Trangius
MuBE (Museu Brasileiro da Escultura

 

Konsthallen har fått förmånen att under tre veckor framåt, från den 13 januari, få visa verk av fotografen Lars Trangius. Lars bor sedan ett antal år tillbaka i kommunen med sin familj.  Han utbildades vid Bergs reklamskola och har sedan mitten av 1990-talet i huvudsak arbetat i egen ateljé med reklam, porträtt och mode för olika uppdragsgivare, bland annat Musiktidningen Pop. Han har även arbetat med egna projekt, några får vi ta del av i utställningen.

Lars anser att den digitala bilden, till skillnad från den analoga, medger oändliga möjligheter för ett kreativt konstnärskap. Det finns egentligen inga gränser för den konstnär som vill uttrycka sig genom det digitala fotot.

Lars säger själv att i Konsthallens utställning, bilder tagna i Sao Paolo våren 2017 och i Indien några år tidigare, har jag försökt smälta samman saker som händer vid olika tidpunkter på en och samma plats, en slags street-foto 2.0. Resultatet blir en form av surrealistiskt sammanbundna ögonblick.

 

Lars Trangius är sedan 1993 fotograf i Stockholm med uppdrag för tidningar, artister och reklamkampanjer mm.

Pågående: Representerad av agentevers.se, se bilder på trangius.com.

Lars jobbar mest kommersiellt men gör med jämna mellanrum egna projekt, ofta utomlands.

Uppdrag på hemsidan: Gränbystaden, SJ, Svevia, Scorett, Ica, Autoliv, Swish, Grand Hotel, Glitter, Åhlens, TDC, Bovision, Apotek hjärtat, PTK, Posten mm.