Webbplatsens överlägg

10-25 september 2016 – Eva Berg

Bild

Eva Berg

EvaBerg1Evaberg2Att med nål och tråd i handen brodera fritt ur hjärtat, det är sann glädje enligt Eva. Sin inspiration hämtar hon gärna från folkkonsten och i folkliga uttryck från skiftande kulturer.

Under många år har Eva dokumenterat äldre skånska yllebroderier på kuddar, dynor och täcken, bearbetat mönster, analyserat garner och färgsättningar och dessutom noga studerat de olika monteringar som har förekommit. Utifrån det materialet har hon sedan tagit fram nykomponerade kuddar och dynor som tilltalar yllebrodöser idag samt medverkat med sin kunskap i flera böcker, skrifter och artiklar som t exYllebroderier – berättande folkkonst från Norden och Brodera på ylle!

Sedan 20 år tillbaka håller hon också uppskattade kurser i skånskt yllebroderi för bl a Skånes Hemslöjdsförbund och SV i Malmö och har dessutom efter önskemål varit ända i Japan och hållit kurs i skånskt yllebroderi. Även om yllebroderiet ligger henne varmast om hjärtat så är det många andra tekniker som också lockar, såsom trensaflossa, grannlåtsbroderi, tvistsöm, stramaljbroderi och klackamattor. Till vardags träffar man på Eva i hemslöjdsbutiken Hemslöjden Skåne i Landskrona där hon arbetar som butikschef.

Kontaktuppgifter

Eva Berg
Bävervägen 3
246 52 Löddeköpinge
bergeva@telia.com
046-73 01 73, 070-427 63 67