Webbplatsens överlägg

15-30 mars 2014

PortrattBig Britt Almström, skulptur

AnsiktenBig Britt Almström började sin utbildning med förberedande konstnärsstudier (1 år i smedja och Kursverksamhetens skulpturkurser), innan hon fortsatte på Konstfackskolan. Konsthögskolan, Grafiska Institutet, Bildlärarinstitutet och Ulltuna (landskapslära). Hon har haft utställningar i Sverige och Skottland och har föreläst i Japan, Nya Zeeland, Australien, USA, Kanada, Europa.

Big Britt har även arbetat som Illustratör och varit konsult åt Stockholms stad i frågor rörande konstnärlig utsmyckning.Det gamla skolhuset_Japan

Indian Summer”Jag tycker det är roligt att tolka människor, därför är de mitt främsta objekt. De är levande och rörliga och de fångas bäst i skulptur, en ögonblicksbild. Och jag tycker om att måla träd. De är så starkt knutna till människorna och de lever längre än vi. Ljusspelet i trädkronor och resningen och styrkan i stammar är imponerande. Och de är inte rörliga, de står där de står. Jag försöker att fånga den tänkta rörligheten i teckningar och målningar.”

Offentliga uppdrag: Beckomberga sjukhus och S:t Görans sjukhus, Barnombudsmannen, Bris-priset.

DSC_2784Bengt Grandin, målerimalningar 151

Bengt Grandin är utbildad på Konstfack. Han arbetar med måleri i tempera och olja och skulptur – konstruktioner i bl.a. plast, järn och spegelglas. 

 

”För några år sedan var jag ganska klar över hur målningen jag börjat arbeta med skulle se ut som färdig bild. Numera har jag möjligen en dunkel aning om var det ska sluta. Jag påbörjar målningen ganska planlöst och väntar på att något ska hända. En form, en färg ger associationer, väcker minnen, berättar om en plats eller en tid… och då är jag inne i måleriet. Det är en mer spännande resa om målet är okänt. Ändå hamnar jag oftast i ett landskap, inte ett bestämt landskap utan mer en inre upplevelse av ett landskap. En känsla, en längtan.

I allmänhet målar jag i temperateknik. Tempera och färgstoffer är urgamla material, i stort sett lika gamla som målarkonsten. För 25 000 år sedan var jag grottmålare.”

Bengt är representerad på Stockholms Läns Landsting, Statens konstråd, Sveriges allmänna konstförening, Norrtälje kommun och Tingsryd kommun.

Offentliga uppdrag: ”Bataljmålning” i järn, Knutby församlingshem, Emaljmålningar i Hallstavik centrum, Betongrelief, 

DSC_3151Roslagsbostäder Hallstavik, Roslagsbostäder Väster Knutby Norrtälje, Roslagsbostäder, Bangårdsområdet i Rimbo, ”Vinge” i Societetsparken Norrtälje.

http://www.duvans.se/konst.html