Webbplatsens överlägg

Lina Wallin

”Lina Wallin, född 1981 i Stockholm, visar bemålade skulpturer av bomull, papier mache och grålumppapp. Hon är utbildad på Konstfack, Institutionen för Konst, och dessförinnan på Konstskolan Idun Loven.”

”Lina Wallin, född 1981 i Stockholm, har gått på Konstfack, Institutionen för Konst, och dessförinnan på Konstskolan Idun Loven.

Hon har sin grund i måleriet men har ofta gjort bemålade skulpturer i ömtåliga material som papper och kartong. Nu har hon tillsammans med sin mamma gjort en utställning med ett gemensamt tema: antropomorfa växter och djur, och barnets blick som besjälar världen. De skulpturer som hon visar här är gjorda av bomull, papier mache och grålumppapp, och sedan bemålade med oljefärg.”

”Liksom min mamma har jag som ung studerat på Konstfack, där jag prövade mig fram med olika uttrycksformer, mestadels med en berättelse i centrum. Ofta gestaltade jag den med bemålade skulpturer i papper och kartong. Dessförinnan gick jag på Konstskolan Idun Loven, måleriet är min grund och utgångspunkt. Nu har min mamma och jag under det senaste året gjort en utställning tillsammans, där vi har inspirerats av ett gemensamt tema kring antropomorfa växter och djur, och barnets blick som besjälar världen. De skulpturer som jag visar här, är gjorda av bomull, papier mache och grålumppapp, och sedan bemålade med oljefärg. Jag tycker om den mjuka och textila känslan som bomullen och lumppappen ger. Det känns befriande att utforska det sköra, det snälla och det naiva, något som jag saknar i omvärlden idag.”