Webbplatsens överlägg

13 – 28 jan 2018: Fototävling 

100 bilder

För dig som drömt om att ställa ut dina bilder på ett galleri. Ta chansen att vara med på Länsmansgårdens fotoutställning 13 – 28 januari!

Skicka in max tre bilder till temat Möten.

Det första urvalet görs av fotograf Jenny Thörnberg och Agneta Johansson på lokaltidningen Kanalen. Foton med lokal anknytning prioriteras. Tanken är att fylla Gårdshuset med totalt 100 bilder, vilket innebär att det kan bli 1-3 bilder per fotograf.

Så här går det till:

Maila in dina bilder till 100bilder@jennythornberg.se. Bildfilerna (färg eller svartvitt) ska skickas som JPEG och vara beskurna 30 X 40 cm och i en upplösning av 300 dpi för att klara av en fotoutskrift. Varje fil ska innehålla titel och fotografens namn. Bilderna får vara fotomontage men ska då vara skapade av fotografens egna foton. Senast söndag den 17/12 2017!

Efter den 1 januari meddelas vilka bilder och fotografer som blivit utvalda till fotoutställningen.

Deltagaravgift
Blir man utvald kommer bilden att printas i 30 X 40 cm och monteras på en kapaskiva för att sedan hängas upp i utställningshallen. Kostnaden för utvald bild är 250 kr, det vill säga printkostnaden av bilden. Sedan kan du välja att själv behålla bilden eller sälja den till valfritt pris under tiden utställningen pågår.

Två vinnare utses

En väljs av en jury och en väljs av utställningsbesökarna. I samband med vernissagen kommer juryns vinnare att utses. Allmänheten röstar under perioden som bilderna hänger i utställningshallen, och i slutet utses en vinnare.

De bästa bilderna publiceras i lokaltidningen!
De bilder som har fått flest röster av juryn och av besökarna kommer att bli publicerade i lokaltidningen Kanalen  samt erhålla presentkort på fotoutskrifter.

Tävlingen är ett samarrangemang av Österåkers Konstförening, Tidningen Kanalen och fotograf Jenny Thörnberg.