Webbplatsens överlägg

Färglära för stickare med Johanne Ländin

Lördag 3 augusti 12.00-16.00 – söndag 4 augusti 10.00-16.00 (2 dagars kurs)

Johanne Ländin formger stickmönster med inspiration från tradionella mönster och är en efterfrågad föreläsare och kursledare. Hon har haft föreläsningar och hållit workshops i Sverige, Norge och Lettland.
Johanne har en bakgrund som journalist och handarbetsredaktör. Hon har ett stort intresse för stickhistoria och sticktraditioner i olika delar av världen och har särskilt fördjupat sig i att sticka med flera färger och ämnet färglära.
Tillsammans med Heléne Wallin gör hon också den populära stickpodden Nördic Knitting.

 

Om kursen
Att välja färger är svårt – och spännande! Ibland blir det oväntat bra, ibland inte… Särskilt intressant är användandet av färger i mönster från Shetlandsöarna, så vi kommer att fördjupa oss i Fair Isle-stickningens färgmagi.

Johanne Ländin håller en kurs i förenklad färglära, med tyngdpunkt på hur man ska tänka när man kombinerar två eller flera färger i flerfärgsstickning.

Du kommer att få sticka provlappar med restgarner du haft med och prova så många färgkombinationer du hinner sticka under dagen och sedan diskuterar vi diskuterar gemensamt hur resultaten blev. 

Det ingår också ett kort föredrag om färgernas historia och det kommer att finnas stickade plagg att titta på som är exempel på både lyckade – och misslyckade färgkombinationer!

Sticka med flera färger och våga klippa!

Att sticka flerfärgsmönster runt på rundsticka och sedan klippa upp för ärmhål och öppning för en kofta gör stickningen både enklare och snabbare. Det är en metod som använts i Norge och Skottland sedan länge.

På denna kurs får du prova att sticka mönster med flera färger och sedan klippa i din stickning. Det är inte så läskigt som det kanske låter! Du får också tips och trix för hur du ska göra för flerfärgsstickningen ska bli finare och jämnare.

Innan kursen får du en enkel hemläxa att förbereda. 

Förkunskaper: Detta är en kurs för dig som inte är helt och hållet nybörjare när det gäller att sticka med två eller flera färger.

Antal deltagare: 12
Pris inkl. lunch, fika på söndag: 960 SEK
Sista anmälningsdag: 15 juni
Anmälan till Christine Frostell stickninglustfagring@gmail.com
Information om eventuell hemarbete innan kursen samt vad man skall ha med sig skickas i god tid innan kursen.