Webbplatsens överlägg

Nyhetsmaterial 2021

Årets julmarknad över – massor av besökare

Se bilder från julmarknaden 

En film från lördagen: https://youtu.be/QXlINuehu88

Hösten är här

Gör ett besök på vackra Länsmansgården där trädgården är klädd i höstfärger, konstutställningar visas och kaffet är nybryggt på Caféet.

Från vår vackra höstträdgård

 

Samlingsutställning

 

Keramik av Carin Nordling

Konst i Roslagens samlingsutställning på länsmansgården visades i helgen. En mängd konstnärer ställde ut på Länsmansgården. Många letade sig till konsthallen i höstvädret för att njuta av alstren.

Om livet

IMG_5527   Klicka på länken för att höra Marika om sin utställning.

Marika Lilliehöök Hennix utställning ”Om livet” ugnsgjutet glas har lockat många besökare. Den pågår fram till söndag 10 oktober.

Bilder från sommarens workshops med ull

Från föreläsningen på Länsmansgården: Att sortera en hel fårfäll

 

Barnens Dag

Barnens Dag på Länmansgården söndag 20 juni. Skolfröken delade ut diplom. Barn letade efter lammet som kommit bort. Fiskdamm, målarplank och gammaldags skola, Pelles nya kläder och eget skapande av ull. Häxan gick omkring och var läskig men rolig och snäll också. Ponnyridning, Cirkus Trattofonerna.

Seniorernas Dag på Länsmansgården

Ett välbesökt och uppskattat arrangemang på Länsmansgården. Monica Källman talade om framtidens äldreomsorg i kommunen, Bröderna Gardemar underhöll med musik och några deltog i skrattyogan.

 

Årsmötet i Österåkers Konstförening

Årsmötet hölls torsdagen den 17 juni i strålande solsken på Länsmansgården. En stor mängd medlemmar slöt upp, njöt av solen, åt av Leas och Amis snittar och röstade fram en ny styrelse. Mötet avslutades med det sedvanliga konstlotteriet. Lottdragningen hölls under strängt reglemente av konstnären Aino Myllykangas. 29 konstverk lottades ut till medlemmarna.

 

Aino arrangerar lottdragning i konstlotteriet.

Den nya styrelsen för Österåkers Konstförening är nu:

Torill Findeisen, ordförande, Mats Fridblom, kassör, Kinna Lundin, Ami Moe Josefsson, Anders Pettersson, Gerhard Nuss, alla ordinarie ledamöter. Som ersättare valdes Christine Frostell, Lotta Neckman och Peter Norrman.

 

Ull för livet

Utställningen finns nu att beskåda på Länsmansgården. Ull för livet är en vandringsutställning som presenterar småskaligt inhemskt ullhantverk och visar fårullens fördelar och användningsområden. Ullen kommer från svenska får och garnerna är spunna på svenska spinnerier.