Site Overlay

Färgning av ull med Ann-Therese Hallgren

 

 

 

 

 

 

14 augusti, 10.00-16.-00 (1 tim lunch, 5 lektionstimmar)
Pris inkl fika och lunch: 1.000 SEK  

Länsmansgården är Coronaanpassad. Max antal deltagare i Ann-Thereses workshop är 6, vilket ger utrymme för att hålla avstånd.

Om Ann-Therese
Jag är pensionär och har alltid varit intresserad av garn, stickning och virkning. Att färga eget garn gjorde den hobbyn ännu roligare. Jag har i flera år haft workshops in hemmet, där vi utvecklar tekniken med att färga på olika sätt.

Om kursen
Att färga garn i kastrull på spisen är en fantastisk hobby. Att färga sitt egna unika garn, kanske till ett par sockor då 100gr garn a 400meter räcker till ett par i vuxen storlek. Målet är att deltagarna kommer att ha en härva färgat garn efter workshopen. Sen är det den egna inspirationen som sätter gränser.
Vi färgar med syra baserade färgpigment där citronsyra eller ättika aktiverar färgningen. Jag har ca 100 olika färger och kommer inte kunna ta med alla men varje deltagare kommer att få ett start kit med fyra färger. Några burkar med färg kommer att finnas till försäljning, övriga kan beställas. 

Att ta med
Eget garn. Det måste vara ullgarn, animaliska fibrer, ull/nylon blandning fungerar också. Har du inget lämpligt garn finns möjlighet att köpa på plats.

Lunch
I kursavgiften ingår en lättare vegetarisk lunch. Eventuella allergier eller intoleranser anges i anmälan.

Anmälan
Anmälan sker via mail till Christine Frostell på mailadress: OAKFCF@telia.com. Ange fullständigt namn samt telefonnummer och namn på kurs. Sista anmälningsdag 12 juli 2021.

Kursavgiften
Betalning sker till plusgirokonto 65 09 78-0 Österåkers Konstförening. Betalningen skall vara oss tillhanda 12 juli 2021OBS! Märk betalningen med ditt namn och Färgning av ull.

Avanmälan
Anmälan är bindande. Om kursen ställas in pga rådande pandemi eller omständigheter utanför vår kontroll meddelas samtliga deltagare och kursavgiften återbetalas i sin helhet.

Vid sjukdom återbetalas 50% av kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg.