Site Overlay

Två dagars workshop i Stickad lappteknik med Anneli Renborg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

31 juli och 8 augusti, 09.00-16.-00 (1 tim lunch, 12 lektionstimmar)

Pris inkl fika, lunch och kompendium: 1.500 kr

Länsmansgården är Coronaanpassad. Max antal deltagare i Annelis workshop är 8, vilket ger utrymme för att hålla avstånd.


Om Anneli
Efter magisterexamen i textil formgivning på Konstfack 2004 har Anneli Renborg arbetat med stickning på flera sätt, uppstickning av plagg till teater och film och undervisning i stickning på Sätergläntan, Handarbetets Vänners skola och Konstfack.

Om kursen
Vi stickar rutor och remsor som stickas ihop på olika sätt vilket skapar nya spännande sätt att mönstra och bygga ytor. Tekniken skapades av Vivan Höxbro, dansk stickdesigner, på 90-talet. Hon kallade den för dominostickning. Jag har vidareutvecklat hennes grundkunskaper och väljer att kalla tekniken för stickad lappteknik.

Något för dig som kan grunderna i handstickning, aviga, räta, lägga upp och maska av.

Att ta med
Garn: Tvåtrådigt ullgarn, 300m/hg, i minst två färger och dessutom gärna flerfärgat garn, 100g sammanlagt. Mitt förslag är Visjö och Karamell från Östergötlands ullspinneri men har ni något annat så går det också bra. Tar du ett tunnare eller tjockare garn så anpassa storleken på stickorna efter det.
Stickor: Strumpstickor 3 mm (20cm)

Lunch
I kursavgiften ingår en lättare vegetarisk lunch. Eventuella allergier eller intoleranser anges i anmälan.

Anmälan
Anmälan sker via mail till Christine Frostell på mailadress: OAKFCF@telia.com. Ange fullständigt namn samt telefonnummer och namn på kurs. Sista anmälningsdag 5 juli 2021.

Kursavgiften
Betalning sker till plusgirokonto 65 09 78-0 Österåkers Konstförening. Betalningen skall vara oss tillhanda 5 juli 2021OBS! Märk betalningen med ditt namn och Stickad Lappteknik.

 Avanmälan
Anmälan är bindande. Om kursen ställas in pga rådande pandemi eller omständigheter utanför vår kontroll meddelas samtliga deltagare och kursavgiften återbetalas i sin helhet.

Vid sjukdom återbetalas 50% av kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg.