Site Overlay

Workshop i Yllebroderi med Maria Hjalmarsson Tamme

 
 
 
 
 
19-20 juni, 10.00-16.-00 (1 tim lunch, 10 lektionstimmar)

Pris inkl fika och lunch: 1.500 SEK

Länsmansgården är Coronaanpassad. Max antal deltagare i Marias workshop är 8, vilket ger utrymme för att hålla avstånd.


Om Maria
Jag som håller kursen heter Maria Hjalmarson Tamme och jag driver Tamme Craft som är en butik, webbutik och kursverksamhet kring broderi och textil konst. Jag är utbildad i broderi under 2,5 år på Västerbergs folkhögskola samt Mora folkhögskola och Craft Camp i Estland.

Om kursen
I kursen kommer du att få lära dig grunderna hur du broderar på ylle med stygn, applikationer och grannlåt. Kursen passar dig som är nyfiken på yllebroderi och grannlåtsbroderi. Vi lär oss om material, planering av broderi, mönsteröverföring, stygn och applikationer. Vi påbörjar ett broderi som kan bli tex en bonad eller en kudde.

Material som du gärna får ta med själv men som också finna att låna på plats under kursen är sax, knappnålar, penna att rita mönster med, måttband och bivax. Den som vill får gärna ta med och använda sybåge men det är inget krav, själv fördrar jag att arbeta utan om jag kan.

Att ta med
Materialkit kan köpas på plats för 160 kr (betalas med swish eller kort). Ta du med eget material behövs: Vadmal 50x50cm, vadmal i mindre bitar i olika färger för applikationer, cenillenålar i olika  storlekar, pärlnål, broderigarn i olika kvaliteter och färger som ull, lin, bomull, pärltråd, pärlor & paljetter.

Lunch
I kursavgiften ingår en lättare vegetarisk lunch. Eventuella allergier eller intoleranser anges i anmälan.

Anmälan
Anmälan sker via mail till Christine Frostell på mailadress: OAKFCF@telia.com. Ange fullständigt namn samt telefonnummer och namn på kurs. Sista anmälningsdag 10 juni 2021.

Kursavgiften
Betalning sker till plusgirokonto 65 09 78-0 Österåkers Konstförening. Betalningen skall vara oss tillhanda 10 juni 2021.  OBS! Märk betalningen med ditt namn och Ullbroderi.

Avanmälan
Anmälan är bindande. Om kursen ställas in pga rådande pandemi eller omständigheter utanför vår kontroll meddelas samtliga deltagare och kursavgiften återbetalas i sin helhet.

Vid sjukdom återbetalas 50% av kursavgiften mot uppvisande av läkarintyg.