Barnverksamhet på Länsmansgården

Skapande söndagar, Lärarledda aktiviteter

 9 september kl 13: Vilda kompisar i trädgården inför vintern.
Nu är det dags att se till att dina vilda kompisar i trädgården har det bra även på vintern. Lär dig mer hur du får humlor, fjärilar, igelkottar och andra att finnas kvar till nästa år.

17 september Skapande med naturmaterial ledare Carina Haganius kl. 12-15

1 oktober Tryck med Lea Vaatovaara kl. 12-15

15 oktober kl13-15: Holktillverkning (OBS! Föranmälan)
Nu är det dags att hjälpa småfåglarna med bon inför våren. Det finns verktyg och material på plats, inga förkunskaper krävs, men alla barn måste ha en vuxen med sig som ansvarar för byggandet.  Ledare Linda Wiren. Materialkostnad 50 kr.
Anmälan senast fem dagar innan till kontaktpersonen (om du inte hunnit anmäla i tid är du välkommen att höra av dig och fråga om det finns plats kvar)
Kontaktperson; Linda Wiren tel.0764212034 mail. lindamail@gmail.com

1 november  och 3 november kl 12-15: Skapande under Höstlovet

12 november Dockteater verkstad med Annika Arnell kl 12-15

3 december Julpyssel med naturmaterial. Ledare Carina Haganius kl.12-15

Bildverkstaden

Varje lördag och söndag, under vårt öppethållande, finns framdukat färg och material i vår verkstad. Där kan du måla efter att du fått inspiration av utställande konstnärer eller
av intrycken du fått i vår trädgård. Vissa dagar har vi ledare som handleder dig.

 

Barnens Trädgård

Besök vår spännande trädgård, speciellt anlagd för barn med spel mm. Här finns en utställning med alla Upplands sten- och jordarter, alla lövträd och alla äppelsorter mm. Du kan även se hur våra bin arbetar och hur de ser till att vi får honung.
I år kan du också se vilka de vilda djuren är i vår trädgård. De finns lite varstans. Det finns en folder som heter Ung på Länsmansgården. Där kan du läsa lite mer om olika aktiviteter för barn. Längst bak i foldern kan du kryssa i när du har hittat de olika djuren. Då blir du Länsmansgårdens djurkompis och får ett klistermärke.